Lehti 2/2009

Granolaa retkelle

Tässäpä retkievääksi sopivaa mössöä:

NIGELLAN SUKLAA-PÄHKINÄ-GRANOLA
2,5 litraa

11 dl (450 g) isoja kaurasuurimoita
2,5 dl (125 g) auringonkukansiemeniä
2 dl (100 g) kuorittuja seesaminsiemeniä
5 dl (300 g) maapähkinöitä
½ dl (25 g) kaakaojauhetta
2 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl hienoa merisuolaa
2 dl (175 g) omenasosetta
2 rkl auringonkukkaöljyä
1 dl (125 g) tummaa riisisiirappia tai tavallista tummaa tai vaaleaa siirappia
½ dl juoksevaa hunajaa
2 dl (100 g) vaaleanruskeaa sokeria (esim. vaaleaa muscovadoa)

Sekoita omenasose kaurasuurimoiden ja seesamin- ja auringonkukansiementen joukkoon. Lisää kaakaojauhe ja sekoita kunnolla.

Mausta inkiväärillä ja kanelilla. Kaada joukkoon hunaja ja siirappi sekä maapähkinät, öljy ja sokeri. Lopuksi ripaus suolaa.

Sekoita hyvin. 

Kaada seos uunipellille ja paista 150 asteessa noin 40 minuuttia, eli kunnes granola on tasaisen kullankeltaista.  Kääntele seosta välillä paistamisen aikana. 

Anna jäähtyä ja pilko ilmatiiviiseen purkkiin, jossa granola säilyy runsaan viikon. Käytä myslin tapaan.

 

Tuire Jalaskoski