Eväitä

Inkivääririsottoa ja karitsan kyljyksiä

Tarvitset:
nuotion
trangian

Sekä:
2,5 dl risottoriisiä
1/2 lihaliemikuutio
pieni sipuli
2 dl valkoviiniä
suolaa
karitsan kyljyksiä
tuoretta inkivääriä tai inkivääritahnaa
tuoretta tai kuivattua rosmariinia
oliiviöljyä
vettä

Pilko sipuli ja kuullota sitä öljyssä minuutin verran. Lisää joukkoon riisit ja kuullota vielä toinen minuutti. Kaada valkoviini riisien ja sipulin sekaan ja sekoita. Kun liemi alkaa kiehua, lisää joukkoon puolikas lihaliemi ja vettä niin että riisit peittyvät. Keitä hiljalleen kunnes riisit ovat lähes kypsiä, noin 15 min. Lisää vettä tarvittaessa. Keitttämisen loppupuolella lisää joukkoon 1 rkl rosmariinin lehtiä. Viimeiseksi sekoita joukkoon 1 tl hienoksi paloiteltua inkivääriä tai valmista inkivääritahnaa.Huom. risotto saa jäädä hieman löysäksi. Paista kyljykset avotulella ja mausta suolalla. Nauti.

Petri Hautala
www.tuulenhuminaa.fi