Lehti 2/2010

Lehti 2/2010

Kevätriemuun on syytä! Nyt on aika ottaa rinkka, reppu ja kartat esille ja alkaa suunnitella kesävaellusta. Mutta sitä ennen pahimpaan lähtökuumeeseen Outa pursuaa paljon hyvää luettavaa ja katseltavaa.

Suosittelemme lämpimästi upeaa nojatuolimatkaa Käsivarren erämaahan Yliperälle. Aiemmin julkaisematon Jouni Ohtamaan video on hyvin nautittavaa katseltavaa Yliperästä haaveileville ja siellä käyneille. Videotarjonnassa on muitakin vaelluskohteita ja teltanpystytysvinkkejä. Telttauutuudesta löytyy arvio varusteosiossa. Kuvissa näyttäytyvät kevätauringosta nauttivat.

Ihminen nimen takana sarja avautuu monelle vaeltajalle tutun Heikki Viherron henkilökuvalla ja Jorma Luhdan haastattelulla.

Kevätnumerossa on esillä Suomen kevät Peräpohjolasta etelärannikolle - hiihdellään hangilla ja patikoidaan jalan niin lapsen kuin kameran kanssa, sekä kurkistetaan jo kesään. Kotipihan nurkilla haistellaan kevättä ja upea aarniometsä löytyy yllättävän läheltä. Inuiittien talveen ja kevääseen pääsee kotoa. Atanarjuat on elokuva, joka on nähtävä, se ei unohdu.

Monelle valokuvaus on osa luontokokemusta, haluamme säilyttää kokemamme kauneuden ja tallettaa sen muistoksi mukaamme. Kamera vaelluksella -sarjan ensimmäinen osa tarjoaa kokemuksia ja pohdintaa vaelluksen kuvauskalustosta. Sarja jatkuu lehden seuraavassa numerossa. Jos sinulla on aiheeseen annettavaa, olemme iloisia panoksestasi.

Vanhojen ja uusien kirja-aarteiden helmet on poimittu kesäluettavaksi. Metsänraja tutkimuskohteena avaa silmiä tarkkailemaan luontoa vaelluksilla. Lukijalla on myös mahdollisuus tutustua tyypilliseen ja epätyypilliseen Näätämöjoen retkeilykalastajan profiiliin.

Kannattaa myös lukea, mitä väärä bakteeri juomavedessä saattaa aiheuttaa. Eväissä herkutellaan kuivalihalla ja otetaan ensituntuma elintarvikekuivuriin. Niksi-Outassa kaljakärryt pääsevät hyötykäyttöön.

Jokien ylitykset ovat usein kokeneellekin vaeltajalle tuumailun paikka. Toimituskunta on suunnitellut  joenylitystietokannan perustamista Outa-lehden yhteyteen. Ajatuksena olisi kerätä arkisto, johon kirjattaisiin arvio ylityksen vaativuudesta, ajankohta, virtaus, ja vaikka tietoa joen pohjasta, sekä valokuvia ja muuta kiinnostavaa tietoa joka helpottaisi vaellusreittien suunnittelemista.

Toimituskunta iloitsee neljännestä lehdestään, kokonaisesta lehden vuosikerrasta. Viime vuoden heinäkuun lämpimillä luotiin muutamalla sähköisellä viestillä lehden idea ja toimituskunta luonnosta innostuneista ihmisistä, joista useat eivät ole tavanneet vieläkään toisiaan. Lehden toimituskuntaa kuvaa hyvin Tuiren ja Timon täysin sattumanvarainen lyhyt ensitapaaminen white outissa Paistuntureilla. Tästä lehdestä voit lukea miten se meni.

Outa on lehti, joka on lukijoidensa kirjoittama. Tule sinäkin mukaan tekemään Outaa.

Eväitä

Ihminen nimen takana

Kalastus ja retkeily

Kirjoja

Kotipihan nurkilta

Kuvia

Luonto-Outa

Lyhyet

Mielenpäällä

Niksi-Outa

Perhe ja retkeily

Reissuja

Runoja

Sielun outa

Varusteita

Videot

Tavataan seuraavan kerran kesässä.

Karo, Maria, Marita, Minna, Päivi, Timo ja Tuire