Lyhyet jutut, vinkit, linkit

Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali 19.–21.8.2010

Savonlinnan kansainväliset luontoelokuvafestivaalit satsaa monimuotoisuuteen ja seudullisuuteen.

Luonnon monimuotoisuus ja seudullisuus, siinä ensimmäisten Savonlinnan luontoelokuvien kulmakivet. Tänä vuonna vietetään luonnon monimuotoisuuden teemavuotta. Luontoelokuvafestivaalit juhlistaa aihetta ohjelmistollaan, paikallisesti ja globaalisti.

Paikallisesti juhlistaminen tarkoittaa erityisen huomion kiinnittämistä saimaannorppaan. Ohjelmistoon kuuluu Juha Taskisen uuden norppa-aiheisen elokuvan Jäätä rakastavat – Ice-loving Seals -elokuvan ensi-ilta.

Festivaalin varsinaisessa ohjelmistossa on 15 elokuvaa, ja ne esitetään taidekeskus Retretin kalliosalissa. Ohjelmisto on valmis, ja julkistetaan keväämmällä. Siihen kuuluu elokuvia maalla, merellä ja ilmassa elävistä eläinkunnan edustajista, läheltä ja kaukaa. Festivaalin vanhin elokuva on valmistunut 1920- ja 30-lukujen taitteessa, uusin vuonna 2009.

Festivaalin oheisohjelmistoon kuuluu mm. luontoaiheisia valokuvanäyttelyjä, videoita yms. Niitä esitetään pitkin kesää eri paikoissa Punkaharjulla, Savonlinnassa ja Kerimäellä. Ne, jotka haluavat esityksensä nähtäville, ovat edelleen tervetulleita ilmoittamaan meille itsestään.

http://www.sinff.fi/fi/index.html