Lehti 2/2010

Legenda eläessään - portti Lappiin

Missä hotellissa voit nukahtaa turvallisesti UKKn kuvan alla?

Legendaarinen vuonna 1936 avattu, 1941 räjäytetty ja uudelleen 1947 avattu funkkishelmi Pohjanhovi suo tämän kokemuksen. Paikassa on yhä tunnelmaa ja arvokkuutta; ovathan sen vieraina olleet Kekkosen lisäksi Mannerheim, Tito ja Brežnev monien kuninkaallisten lisäksi, sekä samalla aitoa lappilaista henkeä niin, että siellä on myös vaeltajan hyvä levätä ja siirtyä maailmasta toiseen. Pohjanhovissa ovat viihtyneet myös taiteilijat ja elokuva Rovaniemen markkinoilla on kuvattu siellä 1950 -luvulla.

Hotellin ravintolan pääsalissa työskentelevät aivan ainutlaatuiset tarjoilijat luovat ruokailuhetkeen oman tunnelmansa ja näkymä joelle on upea. Ravintolan omat herkut ja reseptit jäävät mieleen, poronkäristyksen tarjoilu on oma ohjelmanumeronsa. Hotellin erittäin ystävällisen vastaanottohenkilökunnan silmäkään ei värähdä, kun mustakyntinen, savunhajuinen ja rinkkaselkäinen vaeltaja saapuu yöpymään.

Pohjanhovi sijaitsee kauniilla paikalla Kemijoen rannalla aivan Rovaniemen keskustassa. Hotellin pohjakerroksessa on sauna, ja uima-alas takkatulen äärellä. Siellä on hyvä avata rinkan jäykistämiä hartioita. Tarjolla on kuulemma myös kaupungin vetovoimaisin tanssilattia ja karaokebaari.

http://www.rantasipi.fi/hotellit/pohjanhovi/fi_FI/etusivu/