Linnut äänessä - 150 Pohjolan lintulajia äänineen

Pedersen Jan – Svensson Lars – Peltomäki Jari – Varesvuo Markus:

Linnut äänessä - 150 Pohjolan lintulajia äänineen
Uudentyyppinen lintukirja on tervetullut ja puoltaa paikkaansa lintukirjojen joukossa. Kirja herätti kiinnostusta luvatessaan ääninäytteet linnuista ja kyllä, ääniä kuuluu! Takakannen yhteydestä löytyy pattereilla toimiva äänilaite, josta yksinkertaisella numerovalinnalla saadaan kuvan esittämän linnun ääni kuuluviin. Ääninäytteet ovat ymmärrettävästi kovin lyhyitä sisältäen yleisimmät perusäänet.

Kuitenkin on nerokas keksintö tuoda äänet kirjaan mukaan, miksei tätä ole aikaisemmin tehty? Tämä on mukava ja helppo tapa tunnustella lintujen ääniä, hyvä alku ja lähtökohta. Pidemmälle päässet harrastelijat tuskin hyötyvät tästä paketista. Suurta iloa tämä kirja on tuonut etenkin lapsille, monet äänet on jo opittu tätä kautta. Kuva ja ääni yhdistyvät takuuvarmasti. Aion itse istua keväällä ahon laidalla heinä suussa, kirja polvilla ja kuulostella ja tarkastella. Olikos se ääni noin...

Äänten lisäksi kirjassa huippuhieno kuvitus, kaikista lajeista löytyy sekä valo- että piirroskuva. Lajimäärittelytekstit ovat asialliset, niissä käydään läpi äänet, tuntomerkit, esiintymisalueet sekä ravinto ja talvehtiminen. Yleisessä tekstiosiossa käydään läpi lintujen äänimaailmaa ja sen tarkoitusta sekä annetaan neuvoja tunnistamista helpottavista seikoista.

Kirja on kaunis myös katseluun.

Pedersen Jan – Svensson Lars – Peltomäki Jari – Varesvuo Markus:
Linnut äänessä - 150 Pohjolan lintulajia äänineen
ISBN: 978-951-31-5559-9
Luokka: 58.12
Koko: 212 x 273 mm
Sivuja: 256
Sidos: Sidottu