Lehti 2/2012

Lehti 2/2012

Kullervo Kemppisen kuten Veikko Haakanan viesti luontoa on kunnioitettava ja vaalittava on ajankohtaisempi kuin koskaan. Se mahdollistaa sen kaiken erilaisen luonnossa ja luonnosta elämisen ja nauttimisen, jota tämä Outa on pullollaan: kirjoja, kuvia, juttuja, niksejä, tarinoita, reissukertomuksia ja videoita.

Ihminen nimen takana -sarjassa saamme lukea eräkirjoistaan tunnetun Kullervo Kemppisen ajatuksia. Hänen rakkautensa Lappiin ja retkeilyyn ilmeni monin eri tavoin – kirjojen lisäksi hän mm. otti paljon kuvia ja kehitti retkeilyvarusteita.

Samuli Näkkälä kirjoittaa kuulumisia, etenkin ajankohtaista tärkeää asiaa samoin kuin edelliset luonnon suojelun tärkeydestä. Yksittäiset päätökset voivat olla kohtalokkaita laajojen aluiden luonnon säilymiselle ja ihmisen hyvinvoinnille.

Kirjoissa meillä on laaja kattaus uutta ja vanhaa: runoja, oppaita, proosaa ja sarjakuvia. Jouni Laaksonen ja Joel Ahola ovat tehneet uuden hienon opaskirjan Retkeilijän autiotuvat. Veikko Haakanan oivaltava runokirja Puut – niiden humina sopii jokaisen retkeilijän ja luonnosta nauttijan käteen.

Upeiden kuvien ja Jouni Ohtamaan mielenkiintoisten videoiden parissa saamme sielulle ruokaa, ja pääsemme retkille ja seikkailuille.  Niksi-Outassa on kolme hyvää ohjetta retkivarusteiden täydentämiseen – hyviä lahjaksi tai omaan käyttöön.

Retkissä on hieno tarjonta: ollaan Kaamoksessa kaverin kanssa, melomassa Inarilla, Sopulien seassa Lemmenjoella, UKK-puistossa, Karhunkierroksella, ja annetaan vihjeitä munroiluun. Iloiten kadehdittava Juhlavaellus on mielenkiintoinen. On kiinnostavaa lukea miten kaikki alkoi, millaisia retkiä on tehty, mitä on tapahtunut ja mitä on ollut näiden kaikkien retkien anti. Perässä tullaan.

Toivotamme hyvää talvista retkeilykautta.

”Tuntureille on päästävä!”

Toimituskunta

 

Ihminen nimen takana

Kirjoja

Kolumni

Kuvia

Lyhyet

Mielenpäällä

Niksi-Outa

Nuotiotarinoita

Retkeily ja kalastus

Retkiä

Sielun outa

Videot