Päiväretkireppu

Kevyttä päiväretkireppua olemme monta kertaa kaivanneet vaelluksillamme. Ja nyt minä sen  vihdoinkin tein!

Ompeluohje:
1. Sadekangasta tarvitset 55 cm. Leikkaa siitä 55  (korkeus) x  92 (leveys) cm:n kokoinen pala. Leikkaa olkaimet 72  x 17 cm ja niiden sisälle napakkaa puuvillakangasta 30 x 7 cm nelinkertaisena olkaimien vahvikkeeksi. Leikkaa läppä 19 x 17 cm kaksinkertaisena. Lisäksi tarvitset ohutta nyöriä repun suuhun ja tarranauhaa 10 cm läppää varten.

2. Ompele 2 cm leveä nauhakuja ylälaitaan.

(Ompele tasku 25  x 20 cm sisäpuolelle. Käytin säärystimistä jääneen kankaan taskuksi.)


3. Aseta vahvikekangas olkaimien päälle ja käännä saumavarat sisään, ompele päältä. Tikkaa myös olkaimien toinen laita. Voit tehdä myös poikittaistikkaukset, että vahvikkeet varmasti pysyvät paikoillaan,

 

4. Pyöristä läppäkankaan kulmat ja ompele nurjalta puolen. Käännä oikein päin ja tikkaa päältä sauman reunasta.

5. Kiinnitä olkaimet ja läppä päällekkäin (olkaimet alla, läppä päällä) nuppineuloin repun selkäpuolelle keskelle ja ompele kiinni.

 

6. Taita reppu kaksinkerroin niin että oikeat puolet ovat vastakkain. Kiinnitä olkaimet repun alalaitaan ”nurkkiin” nuppineuloilla  (vähän vinosti), samoin sivusauma. Ompele sivusauma ja alalaita kiinni. Älä ompele nauhakujaa umpeen!

7. Ompele tarranauha läppään ja vastapuoli reppuun, pujota ohut nyöri nauhakujaan ja sido nyörin päät yhteen kutojansolmulla. Vanha ohut tiukkapunoksinen kengänauhakin kelpaa nyöriksi. Repun väsäämiseen kului aikaa vajaa kolme tuntia ja hinnaksi tuli n. 10 euroa.

Reppuun mahtuu kaikki tarpeellinen päiväretkeä varten. Viileällä kelillä reppu palvelee  pesusoikkona.

 

 

Reppu menee pieneen tilaan ja mahtuu rinkan sivutaskuun.

 

 

Liisa Koponen