Jäitä pitkin

Jyrki Harin teos Jäitä pitkin on tietokirja jäällä ja vedellä liikkumisesta – hylkeenpyynnistä luisteluun, naparetkistä veden rakenteeseen. Kirja vastaa myös käytännön kysymyksiin: kuinka kulkea turvallisesti jäällä ja miten selvitä jäisestä vedestä, jos sen varaan joskus sattuisi joutumaan? Kirjaan on liitetty myös viralliset turvallisuusohjeet.

Kokemuksia jäällä kulkemisesta on hajallaan joka suunnalla. Näiden kansien väliin on muokattu kokonaisuus, joka antaa kuvan rajoista ja mahdollisuuksista. Jäällä on ihmisen hyvä olla. Katto ei rajoita ja seinät eivät ahdista. Kalastajan maailma avannon ympärillä on ehjä, oma. Luistelijan lumoaa jään sileä pinta. Jos jäällä on lunta ja lumessa latu, jää vie myös hiihtäjää. Metsän sanotaan olevan monelle temppeli, mutta kyllä siihen jääkenttäkin sopisi.

Kuinka kulkea turvallisesti jäällä, ja miten selvitä jäisestä vedestä, jos sen varaan joskus sattuisi joutumaan? Kirjaan on liitetty viralliset turvallisuusohjeet sekä vinkkejä, mistä voisi löytyä lisää tietoja. Kokemuksia jäällä kulkemisesta on hajallaan joka suunnalla. Näiden kansien väliin on muokattu kokonaisuus, joka toivottavasti antaa pätevän kuvan rajoista ja mahdollisuuksista.

Jyrki Hari, Jäitä pitkin, 2005
ISBN 951-664-159-8
Gummerus Kirjapaino Oy
Sidottu, 132 sivua

Marita Vokkolainen
http://paussinpaikka.blogspot.fi/