Lyhyet jutut, vinkit, linkit

Ijahis Idjan pääesiintyjä Niko Valkeapää

Alkuperäiskansojen musiikkitapahtuma Ijahis idja (suomeksi Yötön yö) järjestetään vuosittain Inarin kirkonkylällä. Festivaalilla kuullaan ja koetaan saamelaismusiikkia sekä muiden alkuperäiskansojen musiikkia monenlaisissa tapahtumissa kuten konserteissa, musiikkiseminaareissa, työpajoissa ja klubeilla.
Vuonna 2013 Ijahis idja järjestetään kymmenennen kerran ja juhlavuotta juhlitaan entistä laajemmalla ja monipuolisemmalla ohjelmatarjonnalla. Kymmenessä vuodessa Ijahis idja -tapahtuma on kasvanut merkittäväksi alkuperäiskansojen musiikkikulttuureja esitteleväksi festivaaliksi, joka järjestetään nykyään Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen tiloissa ja sen edustalle rakennettavalla ulkoilmafestivaalialueella.
Ijahis idja järjestetään seuraavan kerran 16.–18.8.2013. Festivaalin pääesiintyjä on tänä vuonna Niko Valkeapää, joka on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä saamelaisartisteista. Valkeapään musiikki vangitsee kuulijansa. Niko Valkeapää yhtyeineen esiintyy Ijahis idjassa omassa konsertissaan, joka järjestetään Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen auditoriossa perjantaina 16.8. klo 20.
Festivaalin tämän vuoden teema on Sukupolvet. Teeman ajatuksena on tuoda eri sukupolvia edustavat saamelaismusiikin taitajat yhteen sekä toimia eri-ikäisten saamelaisten kulttuurisena kohtaamispaikkana.
Nähdään Ijahis idjassa!
www.ijahisidja.fi/