Reseptivihkon merkintöjä

Ote kirjasta Pohjoisen poluilla, Veikko Haakana, 2013, Karisto Oy:

Reseptivihkon merkintöjä

Kolmannen vaelluspäivän ilta-ateria heinäkuun lopulla. Sopii erityisesti aloittelevalle Lapin kävijälle.

Tarvikkeet:
Viimeinen näkkileipäpala.
Kaikki murut näkkileipäpaketin pohjalta.
Korppupussiin jääneet muruset.
1kpl rinkeli.
5 palaa palasokeria.
2 palaa Talous-suklaata.
Kauraryynejä noin kourallinen.
1kpl Sisu-pastilli.
Kypsiä hilloja. (=lakka, suomuurain; etelän nimityksiä hillalle)

Toimi näin:
Pysähdy jängän laitaan ja laske reppu hartioilta.
Aukaise reppu.
Aukaise myös repun kaikkien sivutaskujen ja lokeroiden läpät.
Kaada repun koko sisältö kuivalle paikalle maahan.
Höpsyttele reppua sen ollessa ylösalaisin.
Etsi edellä luetellut tarvikkeet niiden säilytyspusseista ja käärepapereista. Älä jätä mitään pussia katsomatta tai käärepaperia aukomatta.
Rinkeli on repun vasemmassa sivutaskussa edelliseltä retkeltä. Saattaa se olla oikeassakin.
Sisu-pastilli on päälläsi olevan pusakan taskun pohjalla.
Kypsiä hilloja läheisellä jängällä.

Ruoan valmistus.
Kaada kaikki tarvikkeet, paitsi Sisu-pastilli, mukana olevaan pakkiin tai muuhun astiaan.
Mene jängälle ja kerää pakki täyteen hilloja.
Painele hillat pakin pohjaa vasten niin että ne murskaantuvat.
Sekoita.

Tarjoillaan:
Sellaisenaan.

Pane tavarat reppuun ja nosta se selkään.
Heitä Sisu-pastilli huuleen.
Käänny paluumatkalle suunnittelemaltasi viikon retkeltä.