Retkeily koiran kanssa

Koiran kanssa retkeileminen on yhä useamman harrastus, koira ihmisen kumppanina on tavallinen näky myös luonnossa. Koska kaikki eivät ole seppiä syntyessään tässäkään harrastuksessa, niin Minnan Toivolan kirja on oivallinen teos luettavaksi. Kirja on ilmestynyt jo vuonna 2007. Kirjaa varten on haettu tietoa ja haastateltu monia koiransa kanssa aktiivisesti reissaavilta ihmisiä. Ehkä jotkut koiratkin ovat antaneet palautetta, tiedä sitä.

Sisältö on selkeästi jaettu osioihin, yleistä tietoa Suomen retkeilymaastoista ja retkelle valmistautumista on käsitelty perusteiltaan, näin pieneen julkaisuun mielestäni sopivasti ja asiallisesti. Koiran kannalta valmistautumista, suunnittelua ja mahdollisten varusteiden hankintaa on sitten käyty perusteellisesti läpi, ottaen huomioon eri rotujen ominaisuudet. Yhtä totuuttahan ei tässäkään asiassa ole olemassa. Kirjassa käsitellään myös koiran kanssa matkustamista julkisilla kulkuneuvoilla. Otsikoissa löytyvät aiheet mm.  tassujen huoltamisesta, reppujen kantamisesta, ruokailusta, yöpymisestä ja ensiavusta sekä tärkeänä huomioina jokamiehen oikeudet ja ne säännöt, jotka koskevat erityisesti koiransa kanssa luonnossa liikkuvia.

Mielestäni tämä kirja on taidokkaasti rautalangasta väännetty kirja aloittelijalle, josta varmasti löytyvät taidot ja tiedot siihen, että tohtii koiransa kanssa lähteä liikkeelle ja muodostaa sen jälkeen omat itselle ja koirallensa sopivat tavat toimia.
 
Kirjailija: Minna Toivola
Kustantaja: Art House
Sidosasu: Nidottu
Kieli: suomi Julkaistu: 2007
Sivumäärä: 158
ISBN10: 9518844283