Karit ja ahkionveto metsämaastossa

Lyhyet, 147 senttiset OAC Karit olivat osoittaneet toimivuutensa lähiretkillä ja avotunturissa, mutta nyt testasimme toimivuutta ahkionvedossa metsämaastossa Hammastunturin erämaassa. Hiihtelimme Rahajärven yli, Kirakkajokea pitkin Hammasjärvelle, Hammastunturiin ja siitä mettiä pitkin Rautujärvelle, mäen yli takaisin Kirakkajoelle ja omaa jälkeä tien laitaan huhtikuun hienolla säällä. Lunta ei ollut liikaa, mutta sitä oli monessa eri olomuodossa: suojaa, pakkaslunta, kantavaa hankea, jäätä, vettä.. ja sitten lunta ei ollut, vedimme varvikolla.

Meillä oli lumeton ja hiihtämätön talvi alla, hiihtokunto ei ollut parhaimmillaan. Karit tuntuivat ennakkoon hyvältä ratkaisulta sunniteltuun talvireissuun.

Kyllä, sukset toimivat vielä paremmin kuin olimme ajatelleet, reitti sopi suksille ja teimme reitin juuri noille suksille sopivaksi. Pohja piti ja luisti, eikä voitelun kanssa tarvitse turata ja omat voimat riittävät ylämäessäkin.

Kilometrien hiihto napakassa tuulessa peilijäisellä järvellä olisi ollut epämukavaa tavallisilla metsäsuksilla, Karit luistivat pehmeästi, ilman lipeämisiä.

Karit pakkautuvat hyvin ahkion päälle, kulkeutuvat näppärästi julkisissa

 

Siteet käyvät kaikkiin kenkiin, toimivat, helpot, kestävät

 

Nousukarvat pitävät ylämäessä, mutta silti suksessa on luistoa

 Ketterät kun tahmoo

Marita Vokkolainen