Etusivu

Etelä-Suomen retkeilyopas

Luontokohteita pääkaupunkiseudun reunamilla

Kun karttaan piirtää Helsingin Tuomiokirkolta kaaren, joka ulottuu linnuntietä noin 100 kilometrin etäisyydelle, sen sisään jää maaseudun, taajamien ja kaupunkien palapeli tiuhaan asuttua Etelä-Suomea – näin esitellään alue johon retkeilyopas kohdistuu. Kirja on hyvä jatko pääkaupunkiseudun retkeilyoppaalle.

Kirjassa kerrotaan retkeilyreiteistä, luontopoluista, muinaispoluista, lintutorneista ym. luontokohteista, joita löytyy pitkäksi aikaa tutkittavaksi. Kaikista kohteista löytyy reittikuvaus; pituus, vaativuus, rakenteet, palvelut sekä kulkuohjeet. Tekstiä täydentävät kartta sekä kertovat valokuvat. Tarkka ja asiantunteva teksti ja innoittavat kuvat saivat tällä lukijalle retkikaipuun nousemaan, ei se Etelä-Suomi ole ollenkaan tylsä retkikohde.

Kirjan alusta löytyy tietopaketti luonnossa liikkumisesta, jonka turvin aloittelijakin uskaltaa lähteä nautiskelemaan luontokävelyistä. Ja kun luonnossa liikkumisen into ja tiedonjano kasvaa niin kirja tarjoaa mielenkiintoisia tietoiskuja kasveista, eläimistä sekä paikkojen historiasta.

Tämä kirja on tanakka tietopaketti, joka kannattaa ehdottomasti hankkia. Mielenkiintoisia kohteita löytyy tuolta alueelta niin paljon etteivät ne kaikki yhteen kirjaan mahtuneet, toinen osa kirjaan ilmestyy keväällä, siinä tulevat olemaan ne itäisen puolen alueet jotka tästä kirjasta ovat jääneet pois.

Raija Hentman
Kustantaja: Minerva
Painosvuosi: 2015
Asu: nidottu, pehmeäkantinen, Liepeelliset pehmeät kannet
Kieli: suomi
Laajuus: 256 sivuaMarita Vokkolainen
http://paussinpaikka.blogspot.fi/