Kirjoja retkeilystä, Lapista, luonnosta, erämaista tai muusta mukavasta

Perhosten vuosi

Suomalaiset perhoset saaristosta tuntureille

Syksyllä, lokakuussa löysin sattumalta metsästä kuolleen yökkösen, se näytti menninkäiseltä. Se herätti mielenkiinnon siihen pienten maailman jonka kyllä näkee, muttei niinkään ole kiinnittänyt erityisesti huomiota.

”Jospa katsonkin hieman tarkemmin kun näen perhosen, jospa tunnistankin mikä perhonen se on, onko se yleinen vai harvinaisempi ja miten se on tänne päätynyt.. Jospa menenkin kävelemään jonnekin juuri silloin kun on mahdollista nähdä joku tietty perhoslaji.”

Näihin suunnitelmiin auttaa hieno Perhosten vuosi -kirja, siitä löytää lajitietoutta ja yleistä perhosten elämään liittyvää tietoa. Valinnanvaraa riittää sillä Suomessa on tavattu huikea määrä eri eri perhoslajeja – 2600 pientä ja suurta perhoslajia.

Kuvat ovat niin hienoja, että varmasti tahtoisit nähdä suokeltaperhosen tai riikinkukkokehrääjän. Viehättäviä ja harvinaisia ovat kuvat lentävistä perhosista.
Kirjassa aukeaa mielenkiintoinen ja päättymättömän kiinnostava perhostenmaailma ja tekijät ovat antaneet siihen henkilökohtaisen tunnelman kertomalla omista kokemuksistaan. Perhosen perässä kuljetaan ympäri Suomen aina Saana-tunturin lakea myöten. 

Tämä tyttö haaveilee kesästä talven pakkasilla perhoskirjaa lukien ja miettien mitä perhosia löytyykään omilta retkireiteiltä. 

​​Jussi Murtosaari ja Petri Mäntynen
Minervakustannus
Sivumäärä: n. 200 s.
Koko: 250 x 220 mm
Sidosasu: sidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 58.21
ISBN: 9789524927390

 

 

Marita Vokkolainen
http://paussinpaikka.blogspot.fi/