Etusivu

Linnuntie

Lasse Kylänpää, Linnuntie Kesäntuojien kesytön muuttomatka

Lasse Kylänpää on tehnyt hienon kirjan. Linnuntie on tyylikäs kokonaisuus. Ulkoasu, kuvat ja taitto  tekevät siitä arvokkaan, kirjan kuvat ovat mielenkiintoisia, uudenlaista luontokuvaa jossa linnut ovat osana maisemaa ja laajempaa näkökulmaa, erilaisista luonnonoloista sekä vuodenkierrosta luonnossa.

Yksinäisen kiurun kohtaamisen Suomessa tammikuussa aloittaa kirjan ja  matka päätyy aina Afrikkaan saakka, jossa seurataan haarapääskyjen joukkokokousta. Mount Morelandin kylällä on rinteeseen tehty katsomo josta voi seurata satojen tuhansien pääskyjen kokoontumista, siellä opaskyltissä mainitaan myös Suomi.

Monta uutta mielenkiintoista tietoa oppii tämän kirjan matkassa. Yksityiskohtina lukijaa hemmotellaan runoilla ja mm. luettelolla siitä minne kaikkiin paikkoihin västäräkki onkaan tehnyt pesänsä.

Suureen työhön eivät ole hukkuneet pienet yksityiskohdat, myrskyssä taisteleva peipponen Viron rannikolla ansaitsee tulla kerrotuksi ja se, että kun Nuorgamin västäräkki muutollaan lentää tuhat kilometriä se on yhä Suomessa. Ei tarvitse olla erityisesti lintuharrastaja viihtyäkseen tämän kirjan äärellä, kuvat kutsuvat äärelleen yhä uudelleen.

Kustantaja: Maahenki Oy
ISBN:978-952-301-056-7
Ulkoasu: Riikka Löytökorpi
Sivumäärä: 224
Koko: 274mmX224mm
Sidos: sidottu
Kirjastoluokka: YKL 58.12, 40.8, 75
Kielet: suomi

 

 

Marita Vokkolainen
http://paussinpaikka.blogspot.fi/