Lehti 2/2014

Vuoden toinen Outa ilmestyy parahiten juuri joululomaksi, kun meillä useimmilla on aikaa ja syytä syventyä muistelemaan mennyttä vaellusvuotta ja suunnittelemaan uuden vuoden tulevia retkiä.

Saamme tutustua Manto-ojan vanhaan autiotupaan ja sen talkootyönä tehtyyn remonttiin, sekä kertomuksen että videon muodossa.

Vaelluskamera-teemassamme viisi vaeltajaa esittelee omaa kamerakalustoaan.

Liisa Ahokkaan mielenkiintoinen ja hieno artikkeli kertoo legendaarisen kullankaivaja Yrjö "Karhu" Korhosen elämästä.

Tämänkertainen Ihminen nimen takana-sarjan haastateltavamme, lapinretkeilyn todellinen veteraani, Raimo O. Kojo totesi toimituskunnalle vastaustensa saatesanoissa: "Tulette yllättymään".

Yllättykää kanssamme ja nauttikaa.

Toimituskunta


 

Ajankohtaista

Ihminen nimen takana

Kirjoja

Kotipihan nurkilta

Kuvia

Kamera vaelluksella

Luonto-Outa

Reissuja

Sielun Outa

Varusteita

Videot

 

 

Lehti 1/2014

Upeaa, Eeva Kilpi on kirjoittanut meille Outan lukijoille kirjeen ja muistellut omia vaelluksiaan! – Tämän lisäksi Outassa retkeillään Koilliskairassa ja Paistuntureilla, sekä kohtalokkaalla Kalmankaltiolla. Lähiretkissä pääsemme nuoruuden huimalle seikkailulle, Valkulamminvuoren salaisuuteen ja siltojen alle. Mielenpäällä puhuttaa yksinvaellus. Luonnosta pääsemme nauttimaan myös kuvin.

Tämänkertaisessa Outassa nousi yhdeksi teemaksi lapset ja retkeily uusien kirjojen ja lähiretkien myötä. Kirjoihin pääsivät myös Ketunpyyntiopas, uutuus Lapinhullu ja Vuoden kaunein kirja.

Lyhyisiin olemme koonneet kesän mielenkiintoisia tapahtumia. Niksi-Outan vinkein valmistat lämmittimet, tarpeelliset myös kesäretkillä. Jouko Koivu jakaa kanssamme kokemuksia ahkioista.  

Sokerina pohjalla on tuokio taiteilija Pera Kaasisen kanssa, jonka luontoon ja retkeilyynkin littyvästä taiteesta olemme saaneet nauttia myös Facebookin Tulilla -ryhmässä. Kuten hän sanoo Tärkein paikkani on siellä missä olen. Toivottavasti se on usein meillä kaikilla ulkona luonnossa.

Toimituskunta

 

Ihminen nimen takana

Kirjoja

Kotipihan nurkilta

Kuvia

Lyhyet

Mielenpäällä

Niksi-Outa

Perhe ja retkeily

Reissuja

Sielun outa

Varusteita