Lyhyet jutut, vinkit, linkit

Skabmagovat 19.- 24.1.2011 Inarissa

Skábmagovat  Kaamoksen kuvia alkuperäiskansojen elokuvafestivaali järjestetään 19.- 24.1.2011 Inarissa. Tällä kertaa saamelaisen elokuvan rinnalla nähdään elokuvia Nepalista. Elokuvia esitettään sekä Siidassa että Revontuliteatterissa. Lumesta ja jäästä rakennettu, kynttilöin ja taivaan valoin valaistu Revontuliteatteri sijaitsee Siidan ulkomuseoalueella. Ohjelma julkaistaan joulukuussa sivuilla www.skabmagovat.fi

Finn-Savotan kantolaitteet myötätuulessa

Maavoimien Materiaalilaitos on tehnyt karstulalaisen Finn-Savotta Oy:n kanssa sopimuksen kantolaitejärjestelmän hankinnasta. Sopimuksen arvo on noin 14,5 miljoonaa euroa ja se on kolmivuotinen. Tilaus on Finn-Savotan historian suurin ja jatkotilaus samanlaisesta kantolaitteesta, jonka yritys toimitti puolustusvoimille vuosina 2007-2010.

Outan toimituskunta iloitsee Finn-Savotan menestyksestä ja toivoo, että tilaus varmistaisi suomalaisen retkeilyvälinevalmistajan toiminnan ja takaisi kantojärjestelmän tuotekehityksen myös jatkossa.

Legenda eläessään - portti Lappiin

Missä hotellissa voit nukahtaa turvallisesti UKKn kuvan alla?

Legendaarinen vuonna 1936 avattu, 1941 räjäytetty ja uudelleen 1947 avattu funkkishelmi Pohjanhovi suo tämän kokemuksen. Paikassa on yhä tunnelmaa ja arvokkuutta; ovathan sen vieraina olleet Kekkosen lisäksi Mannerheim, Tito ja Brežnev monien kuninkaallisten lisäksi, sekä samalla aitoa lappilaista henkeä niin, että siellä on myös vaeltajan hyvä levätä ja siirtyä maailmasta toiseen. Pohjanhovissa ovat viihtyneet myös taiteilijat ja elokuva Rovaniemen markkinoilla on kuvattu siellä 1950 -luvulla.

Hotellin ravintolan pääsalissa työskentelevät aivan ainutlaatuiset tarjoilijat luovat ruokailuhetkeen oman tunnelmansa ja näkymä joelle on upea. Ravintolan omat herkut ja reseptit jäävät mieleen, poronkäristyksen tarjoilu on oma ohjelmanumeronsa. Hotellin erittäin ystävällisen vastaanottohenkilökunnan silmäkään ei värähdä, kun mustakyntinen, savunhajuinen ja rinkkaselkäinen vaeltaja saapuu yöpymään.

Pohjanhovi sijaitsee kauniilla paikalla Kemijoen rannalla aivan Rovaniemen keskustassa. Hotellin pohjakerroksessa on sauna, ja uima-alas takkatulen äärellä. Siellä on hyvä avata rinkan jäykistämiä hartioita. Tarjolla on kuulemma myös kaupungin vetovoimaisin tanssilattia ja karaokebaari.

http://www.rantasipi.fi/hotellit/pohjanhovi/fi_FI/etusivu/