Lyhyet jutut, vinkit, linkit

Putosiko kamera veteen?

No nyt ei kannata mietiskellä, nappaa se välittömästi sieltä pois.

Nopeasti ota akku ja mahdolliset kortit irti. Sitten joko ravistele vettä pois kamerasta - tai heilutellessa ravistelet veden virtapiireihin?! Kumpi tapahtuu, ei aavistustakaan, mutta arvaten käsi käy ihan itsestään.

Me emme ota mitään vastuuta tässä jutussa yhtään mistään. Nämä eivät ole ohjeita, tämä on mutua.

Jos siinä saisi kameran kuivauskaappiin tai sitä voisi föönata, olisi se arvaten hyvä. Ehkei kuitenkaan kannata sulattaa kameraa nuotion kuumuudessa.

Vuorokauden jaksoin odotella ennen kuin oli ihan pakko työntää akku kameraan. Ja kas, optiikassa oli vettä, muuten toimi. Nyt olisi ollut mahdollisuus ottaa aivan ainutlaatuisia veden avittamia taidekuvia, mutta hullu luovuus oli jossain poissa.

Kotona vesi kuivui optiikasta, mutta jätti jälkeensä tylyt vesitahrat. Pellepeloton lupasi avata zoomin ja pyyhkiä tahrat pois. Toimiiko kamera enää sen jälkeen on ihan toinen juttu. Digipokkareita ei kannata rahalla korjauttaa. Mutta on olemassa ainakin kaksi kameraa, jotka yhä toimivat kastumisesta huolimatta, joten toivoa ei heti kannata menettää.

Kutturan tiehanke jäihin

Kaikkihan me olemme siitä jo iloinneet, mutta herutetaan vielä:

Hammastunturin erämaa säilyy ehjänä erämaana, Kutturan tiehanke Kutturasta Pokan tielle laitetiin jäihin. Inarilaisen mukaan 3000 nimen adressi vaikutti päätökseen. Kutturassa asuvat eivät myöskään nähneet uuden tieyhteyden rakentamisessa mitään järkeä.

Järki voitti.

Vuosikortti pohjoisen museoihin ja luontokeskuksiin

Nyt pääsee samalla vuosikortilla Siidaan, Skierriin Enontekiön Hetassa, Rovaniemen Arktikumiin ja Oulun Tietomaahan. Vuosikortti on voimassa 1 vuoden ajan ostopäivästä lukien ja sillä voi vierailla näyttelyissä vaikka joka päivä. Kortin voi ostaa mistä vaan edellä mainituista toimipisteistä.

Vuosikortin hinta on 15 euroa / lapset 7 euroa.

Lisää artikkeleita...

  1. Jänkä - Lappilainen kulttuurilehti