Videot

Lokakuussa Lemmenjoella

Syksyinen vaelluksemme suuntautui Lemmenjoen kansallispuistoon lokakuussa 2012. Vaelluksella käytössä oli eräkärry, jonka saloihin tutustuimme kivisillä, juurakkoisilla sekä jyrkän mäkisillä poluilla. Talvi teki tuloaan ja reissun aikana ja Lemmenjoki alkoi vetäytyä jääpeitteeseen sekä lumihuntuun.


Jouni Ohtamaa

Jouni Ohtamaan kuvat ja videot

Hossa, joulukuu 2012

Talvi saapui lopultakin Hossaan. Hiljaisessa maisemassa valoa riitti päivittäin vain muutaman tunnin ajan. Matkanteko vähälumisessa maastossa oli helppoa, tämän sai todeta myös ensimmäisellä autiotupareissulla ollut ystäväni Pasi. Viimeiseen aamuun mennessä lunta olikin kertynyt parikymmentä senttiä lisää. Seuraava kulkija tarvitseekin todennäköisesti jo sukset ja ahkion.

Jouni Ohtamaa

Jouni Ohtamaan kuvat ja videot

Pyhä-Luoston kansallispuisto

Videossa kerrotaan Pyhä-Luoston kansallispuistosta, joka perustettiin vuonna 2005. Puisto sijaitsee Lapin läänissä, Kemijärven kaupungin sekä Pelkosenniemen ja Sodankylän kuntien alueella.

Koilliskaira, maaliskuu 2013

Maaliskuinen hiihtovaellus Urho Kekkosen kansallispuistossa, Koilliskairassa. Hiihtelimme Jyrkkävaaran, Sudenpesän ja Muorravaarakanruoktun kautta. Pääsimme nauttimaan kunnon talvesta ja kolmenkympin - neljänkympin pakkasista.

 

Jouni Ohtamaa

Jouni Ohtamaan kuvat ja videot

Pitkät on puut Pisalla

Pisa on jylhä vaara, jonka korkein huippu kohoaa 270,6 metrin korkeuteen meren pinnasta. Se on valtakunnallisesti arvokas maisema-alue, jossa pyritään vanhojen metsien säilyttämiseen. Pisan kävijöiden joukossa on ollut monia tunnettuja henkilöitä, kuten I.K.Inha, Karl Granit, Elias Lönnrot ja Ruotsin kuningas Oskar II. Pisan huipulle on kallioon hakattu Täyssinän rauhan (vuonna 1595) rajamerkit. Alue sopii hyvin päiväretken kohteeksi. Pisalla kertyy patikoitavaa yhteensä 8,5 km.

Jouni Ohtamaa

Jouni Ohtamaan kuvat ja videot