Videot

Luontovideo Hiidenportin kansallispuisto

Luontovideo kertoo Kainuussa, Sotkamon kunnan eteläosassa sijaitsevasta Hiidenportin kansallispuistosta. Vuonna 1982 perustettu kansallispuisto varjelee yli 5100 hehtaarin erämaaluontoa, joka on Kainuun laajimpia yhtenäisiä suojelualueita. Metsät ovat keskimäärin 150 vuotiaita, mutta yli 200-vuotiaitakin puita tavataan. Puiston keskiosassa sijaitsee Hiidenportti, joka on syvä ja jyrkkäreunainen rotkolaakso. Hiidenportin eli Portinsalon alueella on myös mielenkiintoinen kulttuurihistoria.

 

 

Jouni Ohtamaa

http://jouninkuvat.videopaja.fi

 

 

Vaellusvideo Tarvantovaaran erämaa

Tarvantovaaran erämaa vaellusvideo kertoo Jounin ja Teuvon heinäkuisesta vaelluksesta Enontekiöllä vuonna 2010. Vaelluksella kahlattiin hyllyviä jänkiä päiväkaupalla, mutta tunturipaljakkaakin riitti tarvottavaksi. Erämaa toi kulkijoille tuulahduksen Suomen luonnonsuojelun alkuvaiheilta. Tarvantovaaran alue kätkee sisäänsä Unescon maailmanperintökohteen.

 

 

Jouni Ohtamaa

http://jouninkuvat.videopaja.fi

 

Vaellusvideo Ounas-Pallastunturit

Video kertoo vaelluksesta Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Hetasta Pallakselle kesäkuussa 2010. Vaelluksen kulusta ja tunnelmista kertoo Pauli. Vaellus tehtiin osin Suomen vanhimmalla vaellusreitillä ja osin poluttomassa erämaassa. Erämaa tarjosi haastetta lukemattomilla nousuillaan, kiperillä laskuilla ja rakallaan. Kapustarinnan surumielinen laulu pysäyttää kulkijan katsomaan kaukaisuuteen.

Jouni Ohtamaa

http://jouninkuvat.videopaja.fi