Videot

Porokoiravaljakolla Pöyrisjärvellä

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä... etenkin kun apuna on reipas veturi. Pieni elävä kuvatodiste Pöyrisjärven erämaasta, keväisiltä kantohangilta. Mukana lapinporokoirat Lumo, Liekki, Savu ja Roihu.

 


Minna Lumirae

Talvitelttailua

Exped Venus III teltan pystytys ja kahvin keittoa Trangian monipolttoainekeittimellä, polttoaineena valopetrooli eli lamppyöljy ja esilämmitysaineena käytettiin sinolia.

Jouni Ohtamaa
http://jouninkuvat.videopaja.fi

Talvi tulee Tiilikkajärven kansallispuistoon

Talvi tulee Tiilikkajärven kansallispuistoon -videossa esitellään talven tuloa Tiilikkaan sekä kansallispuiston näkymiä.

Tiilikkajärven kansallispuisto sijaitsee Rautavaaran ja Sotkamon kuntien alueella Pohjois-Savossa ja Kainuussa. Vuonna 1982 perustettu kansallispuisto on pinta-alaltaan 34 km.

Tiilikkajärven alueella metsä- ja suotyypeille ominaiset eteläiset piirteet vaihtuvat pohjoisiin. Puiston tarkoituksena on suojella erityistä erämaista järvi-, joki-, suo- ja harjuluontoa.
Kulttuurihistoriallisestikin mielenkiintoisessa kansallispuistossa syntyi Suomen sodassa vuosina 1808 – 1809 sissipäällikkönä toiminut Olli Tiainen. Tiilikkajärvi liittyy lisäksi Pitkään vihaan ja Täyssinän rauhaan. Rauha solmittiin vuonna 1595. Tiilikkajärven rajakivessä näkyvät yhä kruunu, joka symbolisoi Ruotsin valtakuntaa ja ortodoksiristi Venäjän symbolina.

 

Jouni Ohtamaa

http://jouninkuvat.videopaja.fi

 

Vaellusvideo Pöyrisjärven erämaasta

Pöyrisjärven erämaa oli syksyn vaelluskohteenamme. Suuntasimme neljäs lokakuuta sunnuntaina Enontekiön Näkkälään, josta läksimme reissuun. Syksyinen luonto tarjosi yllätyksiä: järvet ja lammet olivat jäässä Pöyrisjärveä lukuunottamatta. Jäiset jängät olivat helppokulkuisia. Maisemassa oli alkutalven tuntua, vain lumi puuttui. Loppumatkasta myrsky toi kinokset tullessaan. Hyisin kokemus oli jäisen Pöyrisjoen yli kahlaaminen joka sujui kuitenkin ongelmitta. Matkan aikana me, Jouni ja Teuvo, emme nähneet muita ihmisiä.

Jouni Ohtamaa

http://jouninkuvat.videopaja.fi

Rinkka selkään heittämällä

Onko selkä vähän kipeä? Pelottaako kiertoliikkeet, jossa nostat rinkan polven päälle ja kiertämällä hilaat selkään?

Kaipaatko selkää säästävää tapaa saada rinkka pykälään?

Tässä vanha tapa heittää rinkka selkään. Se näyttää vähän vauhdikkaalta, mutta oikeasti rinkka laskeutuu pehmeästi alas.

Odotahan hetki, kun sivu lataa näytettävää! Hiirellä napsauttamalla ruutua voi  käynnistää ja pysyttää videon.

Ei kannata harjoitella kotona sisätiloissa kattokruunun alla. Eikä käyttää mahdottomasti voimaa.

Kuvaaja Ruska, päärooleissa Jooke ja Kaulus, videon leikkaaja ja rinkan omistaja Maria

 

Lisää artikkeleita...

  1. Vaellusvideo Vätsärin erämaasta