Kuvataide, kädentaide, musiikki, elokuvat, valokuvat - osa sielusi outaa

Ihminen nimen takana

Jorma Luhta on meille tuleen tuijottajille tuttu nimi kirjojen ja valokuvan taitajana. Hänen on jakanut kokemuksiaan luonnosta suurelle yleisölle pian kolmenkymmenen vuoden ajan. Ensimmäinen valokuvakirja ilmestyi vuonna 1973. 

Sen jälkeen olemme saaneet kurkistella hänen kameransa välityksellä metsän sisimpään mm. teoksissa Kurkimaa, Metson kuolema, Tansseja Aavalla, Metsola, Muuttohaukka – taivaan Jumala sekä nyt uusimpana vuoden luontokuvakirjana palkittu Tähtityöt. (kyllähän me sitä Outassakin kehuttiin!)
Hänen tahdossaan kamera ja kynä työskentelevät sujuvassa yhteistyössä, tuloksista nautimme me.

Kun luet hyvää kirjaa, katsot taidokasta valokuvaa, mietit varmaan mitä on kaiken takana? Mikä on tarina, kuinka kirja on syntynyt. Mistä se lähti liikkeelle? Millainen on se ihminen, joka kaiken tämän synnyttää, mistä hän voimansa ja innoituksensa löytää? Niin, että miten paljon siellä metässä tulee oltua! Mitä on haaveissa?

Hyvä lukijamme, nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus saada vastaukset juuri sinua kiinnostaviin asioihin.
Jorma Luhta on luvannut vastata Outa-lehden lukijoiden esittämiin kysymyksiin kevään numerossamme. Lähetä siis kysymykset, jota haluat Jorma Luhdalta kysyä, osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. helmikuun loppuun mennessä.

Lisää artikkeleita...

  1. Lapista, taiteesta, sattumista