Lehdet 2011

Lehti 3/2011

On ollut jännittävää huomata, että Outa tunnetaan retkeilypiireissä ja siihen viitataan myös esimerkiksi lehtiuutisissa. Lukijoiden määräkin osoittaa sen, että tämäntyyppiselle harrastusjulkaisulle löytyy kiinnostunutta yleisöä. Kaikki tämä motivoi jatkamaan Outan julkaisua. Ansio on kaikkien niiden, jotka ovat lehteemme kirjoittaneet.

Outan kolmas julkaisuvuosi lähestyy loppuaan ja vuoden viimeinen numero ilmestyy sopivasti virkistämään kaamoskauden synkkyyttä. Mukana jälleen niin uusia ja kuin ennestään tuttujakin kirjoittajia, ennätysmäärä vaellusvideoita ja upeita valokuvia.

Viihdy hetki Veikko Haakanan seurassa, tutustu kanssamme retkeilykirjallisuuteen ja lähde Outan kirjoittajien mukana vaellukselle.

Kiitos kaikille ja hyvää itsenäisyyspäivää.

Toimituskunta


Eväitä

Ihminen nimen takana

Kirjoja
Lyhyet
Mielenpäällä
Reissuja

Sielun outa

Videot

Lehti 2/2011

Juuri nyt, keväällä, kesäretkien suunnittelun aikaan, on sopiva hetki lukea Outaa. Toivottavasti lehdestämme saa virikkeitä tulevien retkien suunnitteluun. Luettavana on taas aikakauslehden verran juttuja sekä kotinurkilta että Lappiinkin tehdyistä retkistä, tärkeistä ihmisistä, arviointeja uusista ja vanhoista kirjoista, mielen liikkeistä, hyviä luontokuvia ja tarinaa metsistä ja jäiltä. Luonto on saanut runosuonen kukkimaan ja vaellusvideostakin voi nauttia. Toimituskunta on usein pohtinut, pitäisikö Outan numeroilla olla jokin tietty aihe, teema. Tämä tuskin voi toimia, koska Outa on lukijoidensa lehti, ja lukija kirjoittaa, mitä milloinkin mielen päällä on. Kuitenkin kevät-Outaan kuin itsestään tuli teemaksi luonnonsuojelu, huoli luonnon säilymisestä. Se esiintyy reissukertomuksissa, Luonto-Outassa, kirja-arvioinneissa, molemmissa Ihminen nimen takana -kirjoituksissa ja vaellusvideossa. Turha kelkkailu niin erämaissa kuin järvien jäilläkään ei näytä saavan hyväksyntää kirjoittajiltamme.

Iloitsemme uusista kirjoittajistamme ja siitä, että lehteämme luetaan paljon. Kiitos kaikille kirjoittajille.

Outan toimituskunta


Eväitä
Ihminen nimen takana

Kirjoja

Kotipihan nurkilta

Kuvia

Luonto-Outa

Lyhyet

Mielenpäällä

Perhe ja retkeily
Reissuja

Runoja

Videot

 

Lehti 1/2011

Retkikuumeeseen ensiapuna on edessäsi upein Outa! Luettavaksi ja katseltavaksi on hienoja retkikertomuksia läheltä ja kauempaa, totta ja tarua, sielun sopukoita, elinikäistä ystävyyttä ja elämän koko kirjoa. Varustekatselmuksissa on asiaakin, ja erityisesti iloitsemme Suomen kauneimman hiirenpyytäjän Kiekusen haastattelusta. Juhlistamme myös Jouni Ohtamaan videon Herajärven kierros ensi-iltaa. Anna 9v kertoo retkestään, sekä mitä mieltä hän on Suomen lasten luontokirjasta.

Luonto-outassa on tärkeää asiaa elämän ja kuoleman kysymyksestä, miten oleellista luonnon monimuotoisuuden ja sen tuottamien ekosysteemiprosessien säilyminen on ihmisen ja luonnon hyvinvoinnille. Tuntureilla tonkimassa kertoo pilkahduksen tutkijan elämästä, mitä uuvanan juuret voivatkaan meille kertoa.

Outan ulkonäköuudistus viivästyy. Luettavuutta olemme parantaneet tekstipalstan kaventamisella.

Iso kiitos kaikille kirjoittaneille, ilman teitä ei ole Outaa. Iso kiitos myös lukijoille, tulkaa mukaan tekemään parasta nettiretkilehteä.

Lopuksi haluamme antaa aiheellisen varoituksen niille, jotka ovat vielä toistaiseksi säästyneet talviretkeilyn vaaroilta:

Älkää menkö tuntureille - siellä menee henki.
Varoitamme teitä vielä kerran viimeisenkin.

Älkää menkö tuntureille - siell, on jäinen hanki.
Vaikea on alas tulla sieltä taitavankin.

Tunturien aurinkoon jos kellä mieli halaa,
siellä katoo kauneus ja pärstä pahaks palaa.

Siellä mustuu sydän parka, sukset, sääret katkee.
Anorakki repeää ja housun saumat ratkee.

Älä katso tuntureita jos on mieles heikko.
Ikuisiksi ajoiksi sun lumoo Lapin peikko.

Jos sä kerran siellä käyt, niin unohtaa et saata
hiihtolomaa ihanaa ja tuntureitten maata.

Reino Helismaa

Luistavia suksia ja pitoa ylämäkiin toivottaa

Outan toimituskunta

Lehti 1/2011

Ihminen nimen takana

Kirjoja

Kotipihan nurkilta

Kuvia

Luonto-outa

Nuotiotarinoita

Perhe ja retkeily

Reissuja

Runoja

Sielun outa

Varusteita

Videoita